Arbejdet med Johanne

Da Træskibslauget overtog vedligeholdelse af Johanna Dan, havde vi en snak med rederen om det måske var en ide at få Skibsbevaringsfonden med ind over, så hun evt. kunne få status som bevaringsværdig.

Den kontakt tog lauget sig af og fik Tom Rasmussen over at kikke lidt på hende. Han havde før set på hende, vist nok inden den store reparation, men kort fortalt blev det sådan, at han godt ville gå med til at give hende prædikatet bevaringsværdig, dog uden en pose penge med. Men, med det blå stempel fra ham, kunne det måske være lidt lettere at søge midler til fremtidig vedligehold i lidt større målestok.

Fra Skibsbevaringsfondens side er der et par småting, som skal ændres, men med god vilje fra Tom Rasmussens side, ville han give en fem års periode til at få tingene bragt tilbage til et mere originalt udseende for en evert.

Vi begynder i det små med at få lossespillet sat på den rigtige side af støtterne, et kraftigere forstag, få klædt vanterne og få noget af det alt for meget lak skiftet med maling i rette farve.

Vi har et ønske, sammen med rederen, at få skiftet dækket og i den forbindelse evt. få ruffet på lastrummet erstattet med skærestokke og lastluger. Det vil så kræve, at karmen rundt lastrummet sænkes. Alt dette kræver en del penge, så derfor er vi startet i det små. Men visionen fra lauget og rederen side er at få den til at fremstå som den oprindelig skulle have set ud.

På restaurant Sælhunden står den originale skibsmodel fra værftet, hvor den blev bygget.

Vi fandt et par kobber lanterner på nettet sidste vinter, dem fik vi monteret med fatning og pære, alt sammen til originalt 24 volt og så var de ligesom klar til at blive monteret i lanterne kasserne. Jan. 2016

Sommerens arbejde

Nu er vi ved at være hele vejen rundt med det fra Johanne, som skulle have en tur. Masten skal ned og kikkes efter, gammelt lak skal af og så ellers behandles, smøres og lakeres sammen med alt det andet.

Alt det vil så betyde, at vi snart skal til at have fat i nogle stabile folk til Johanne, når den tid kommer. Mange af jer er på arbejde, men jeg fornemmer der går en lille skare som jeg vil mene har tid til at give et nap med.

Nu er i varskoet , når så der bliver kaldt til samling på Johanne vil kun afbud til egen begravelse accepteres.

Lad mig få en mail eller telf. opkald så vi ved hvem der vil gi` et nap med.

Oldermanden, den 22. marts 2014

Nu nærmer det sig

Selv om det har været meget varmt i en længere periode er der arbejdet på at få hende klar, Ove har været på Johanne, fået lossespillet gjort klar, fået overhalet ankerspillet med trætjære, støtter og stævn har fået maling.

På værftet er der fuld gang i at få riggen gjort klar, klædning af vanter, bagstag m.m. jomfruer bliver sat i, dobbelt vantbændsler bliver lavet sammen med Asger. Når så det hele er klædt så står den på labsalve.

Det vil tage nogen tid før riggen bliver tør nok til at hænge på masten, men om alt går vel vil roret og bovspryet sat på og masten lagt ned i tabbenakken, for så senere at blive rejst med kran.

Oldermanden, 1. aug. 2014.

Sort arbejde; riggen er nu færdigklædt og har fået labsalve. Det vil tage et stykke tid inden den er tør nok til at hænge på masten.

Oldermanden, den 7. aug. 2014.