Ribe Træskibslaug ønsker at etablere et træskibsværft i Ribe, hvor formidling af træskibenes kulturhistorie og egenskaber formidles.

På værftet skal der arbejdes “fuld tid” ” med reparationsarbejde, nybygning af joller m.m. og på sigt nybygning af f.eks. en Evert – et arbejde der vil vare flere år og undervejs og efter være en turist attraktion sammen med det øvrige arbejde på værftet.

Håndværket omkring skibsbyggeri er i Danmark ved at forsvinde. Med et træskibsværft i Ribe vil håndværket, der er forbundet med reparation og opbygning af træskibe blive bevaret og give nye generationer mulighed for at se og lære, hvordan skibstømmer/bådbygger håndværket udføres.

For alle byens borgere vil der være rig mulighed for at besøge stedet og interesserede vil kunne uddanne sig i skibsbyggeri. I den forbindelse vil samarbejde med andre institutioner, f. eks. vikingecenteret i Ribe, være oplagt.

Værftets placering følger naturligt i rækken af seværdigheder i Ribe og giver mulighed for informationstavler og evt. en bod, med ophold i de grønne omgivelser og udsigt til slotsbanken.